Informatii Atestat Informatica

Tema: Atestat Informatica Diferentierea Activitatii Didactice
Categoria: Atestate Html
Pret vechi: 110,00 RON
((economiseste acum 31 RON))
Pret: 79,00 RON + TVA
(Oferta valabila pana pe )
Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!


Actioneaza inteligent! Comanda un proiect gata facut sau aloca 2 saptamani si construieste-ti un proiect de la zero.


Banii inapoi pentru clientii nemultumiti pentru ca noi nu iti promitem ci iti garantam!

garantie 200 la suta

Cuvinte cheie

proiect info, html, pagini html, activitate didactica, comisie metodica, invatamant primar, instruire diferentiata, curriculum national, resurse intelectuale, programa scolara, metodologie, dezvoltare emotionala, dezvoltare psiho-intelectuala, randament scolar, atestate html

Descriere atestat

Proiectul avand ca tema diferentierea activitatii didactice are 9 pagini html. NU contine documentatie in word cu explicatii html legate de modul de realizare a proiectului dar se poate face la comanda un astfel de document.

Am tratat in acest atestat o tema care vizeaza atat cadrele didactice cat si parintii elevilor, in cazul nostru cei care sunt inca in ciclul primar.

Este dificil, daca nu imposibil sa facem scoala dupa copii. Cu toate acestea, principiul scoala pentru fiecare ar trebui sa nu fie doar un deziderat, data fiind importanta majora pe care scoala o are in evolutia copiilor. Parerile sunt impartite si la un consens probabil ca nu se va ajunge niciodata: in timp ce unii parinti considera ca educatia copiilor revine scolii, dascalii spun ca rolul decisiv il au parintii, profesorii vin doar sa armonizeze, sa completeze educatia pe care copiii o primesc in familie. Adevarul este intotdeauna la mijloc, familia si scoala fiind normal sa se completeze una pe cealalata, sa se adapteze una celeilalte.

Materia de invatat este aceeasi, manualele sunt aceleasi, chiar daca intr-o clasa sunt 30 de copii cu capacitati diferite, cu un intelect dezvoltat diferit, cu pasiuni si placeri diferite, cu parinti diferiti care i-au educat diferit. Si atunci cum ajungem la un egal intre atatea diferente? Pai, de ce sa fie egal? Asa cum aceeasi haina sta diferit pe doi oameni, la fel si-o materie, indiferent de domeniu, este perceputa diferit, chiar daca este predata la fel. Si atunci, de ce sa nu diversificam metodele de predare si explicatiile in functie de copiii pe care-i avem? Rigiditatea si lipsa de flexibilitate pot fi bune oriunde, dar nu in invatamant.

Este necesara probabil o intelegere mai mare din partea cadrelor didactice a faptului ca din scoala trebuie sa iesim nu doar cu lucruri concrete invatate (geografia tarii sau istoria ei), ci mai ales cu iubirea de a citi, de a ne documenta, cu o flexibilitate in gandire, cu deschiderea spre tot ce e nou, spre iubirea de colegi, de echipa, etc.

Obiectivele invatamantului romanesc sunt desigur multe si unele irealizabile datorita conditiilor efective din scoli, dar acest lucru nu inseamna ca nu putem schimba perceptia copiilor despre scoala, dar si pe cea a cadrelor didactice. De exemplu, toti elevii se tem de bacalaureat si unii ajung sa faca gesturi necugetate de teama unui esec. De ce sa nu-i invatam pe elevi sa fie competitivi, sa vada acest examen ca pe-un concurs in care ei sa poata da frau liber gandirii lor? Miza “jocului” este exagerata in tara noastra si de aici vine probabil si procentul de promovabilitate foarte scazut inregistrat in majoritatea liceelor din tara.

Gandirea insa trebuie schimbata din primele clase, cand adunarea de exemplu trebuie predata ca pe-o joaca, ca pe-un lucru pe care ei il pot face, si nu trebuie sa il faca. Imperativele nu vor avea niciodata de castigat in fata unui copil.

Am tratat asadar in acest proiect problematica instruirii diferentiate la nivelul invatamantului primar, prezentand informatii legate de abordarea practica a activitatilor curriculare, de individualizarea procesului educational, etc  • Adauga parerea ta

    Adauga parerea ta

    Pot sa-si exprime parerea doar cei care au comandat acest atestat
    Asteptati...
    se incarca pagina, asteptati...