Informatii Atestat Informatica

Tema: Atestat Informatica Arta In Literatura Romana
Categoria: Atestate Html
Pret vechi: 140.00 RON
((economiseste acum 31 RON))
Pret: 109.00 RON + TVA
(Oferta valabila pana pe )
Disponibilitate: In stoc! Comanda-l acum!


Actioneaza inteligent! Comanda un proiect gata facut sau aloca 2 saptamani si construieste-ti un proiect de la zero.


Banii inapoi pentru clientii nemultumiti pentru ca noi nu iti promitem ci iti garantam!

garantie 200 la suta

Cuvinte cheie

atestat, html, atestat info, literatura romana, arta, Junimea, genul liric, genul epic, genul dramatic, clasicism, romantism, realism, modernism, simbolism, suprarealism, gen literar, miscare literara, curent literar, atestate html

Descriere atestat

22 pagini html si 31 pagini in word creaza un atestat la informatica complet, detaliat despre arta in literatura romana.

Trei genuri literare care au sub aripa lor cateva curente literare: romantismul, expresionismul, suprarealismul, semanatorismul, modernismul, postmodernismul, fracturismul, etc. Fiecare dintre acestea, la randul lor, au trasaturile lor caracteristice, in functie de tendintele vremii, dar si de regimul politic. De exemplu, clasicismul, asa cum ii spune si numele, este o expunere clara a pudorii, a finetii, a rafinamentului, a moralei. Totul este pur, sobru, un echilibru total, o simetrie, o exprimare riguroasa, rationala.

Romantismul este o miscare literara care marcheaza prima jumatate a secolului al XIX-lea, aparuta pentru a contracara rationalismul existent pana atunci. Sentimentele autorilor au devenit subiectele operelor si au iesit astfel la iveala opere avand drept teme emotiile puternice, drama umana, iubirea patimasa, iubirea tragica, teme in care eu-l scriitorilor s-a manifestat din plin. In literatura noastra, cand vorbim despre romantism, vorbim clar despre Mihai Eminescu.

            Un alt curent literar marcant este realismul. Aparut in Franta, a venit sa depaseasca momentul romantismului, dorindu-se un liant intre arta si realitate. Nu mai exista deci subiectivismul din romantism ci exact opusul: intreaga existenta este privita rece, obiectiv, pentru a-i putea surprinde cat mai bine esenta si a o putea reflecta cat mai fidel. Literatura romaneasca ii are ca reprezentanti marcanti pe Costache Negruzzi, pe Nicolae Filimon, Ion Luca Caragiale, etc.

            Al treilea loc al podiumului curentelor literare este ocupat de modernism, un curent care promoveaza refuzul traditiei, a armoniei. Simbolismul de exemplu sau suprarealismul sunt miscari artistice care apartin de modernism. In literatura romaneasca, modernismul a fost teoretizat de E. Lovinescu, sustinut de reviste deosebit de importante precum Romania literara, Jurnalul literar, Cetatea literara, Vremea, Sburatorul, etc. Cei mai semnificativi scriitori reprezentanti ai acestei miscari sunt Hortensia Papadat Bengescu, Rebreanu, Camil Petrescu, etc.

            Atestatul acesta descrie asadar toate aceste aspecte, completate de o descriere ampla a genurilor literare: liric (elegia, oda, pastelul, meditatia, satira, rondelul, pamfletul, glosa, romanta), epic (schita, nuvela, romanul, fabula, balada, epopeea, basmul, legenda) si dramatic (tragedia, comedia, drama), cu toate caracteristicile lor.  • Adauga parerea ta

    Adauga parerea ta

    Pot sa-si exprime parerea doar cei care au comandat acest atestat
    Asteptati...
    se incarca pagina, asteptati...