Cum Fac Un Proiect Nou In Visual Foxpro

Scopul tutorialului in foxpro

Tutorialul vine in ajutorul elevilor de liceu care au de realizat un proiect pentru sustinerea examenului de atestare a competentelor profesionale la informatica dar este util si studentilor care au de facut un proiect pentru facultate in foxpro.

Crearea unui nou proiect in foxpro

Pentru inceput aveti nevoie de pachetul Visual Foxpro 9.0 instalat pe calculator. Intrucat Visual Foxpro este un program sub licenta Microsoft nu vi-l putem pune la dispozitie insa profesorul indrumator ar trebui sa fie persoana obligata sa va ofera kitul de instalare al programului.

Primul pas consta in deschiderea executabilului de foxpro (are icoana reprezentata de un cap de vulpe cu portocaliu) dupa care se selecteaza optiunea File apoi New (le gasiti in partea din stanga sus ca in imaginea de mai jos)

instructiuni cum sa faci un proiect in foxpro

In fereastra urmatoare bifati optiunea Project (de obicei ea este bifata implicit) dupa care apasati butonul New file. In acest tutorial vom prezenta modul de realizare al unui proiect de la zero, nu vom folosi Wizard (o unealta care genereaza operatii automate asupra tabelelor).

instructiuni cum sa faci un proiect in foxpro

Apare o noua fereastra in care trebuie specificata calea unde se va salva proiectul. Tot in aceasta fereastra trebui sa specificati un nume pentru aplicatie apoi apasati butonul Save

instructiuni cum fac un nou proiect in foxpro

Avem in acest moment structura de baza a aplicatiei si putem sa adaugam o baza de date sau tabele individuale, formulare, rapoarte pe baza datelor din tabele, meniuri si programe.

instructiuni cum fac un nou proiect in foxpro

Scris de AtestateLaInformatica.ro

0